en bild

Ditt besök hos oss

Inför ditt besök,

Fyll i en hälsodeklaration. Det går bra att boka tid för flera personer samtidigt. För att avboka din tid gå in på "ändring bokning" när du klickat dig vidare på länken ovan. 

Tidigare vaccinationer
Försök ta reda på vilka vaccinationer du tidigare tagit. Speciellt viktigt är resevaccinationer och/eller om du ej följt det svenska barnvaccinationsprogrammet. Har du tidigare vaccinerat dig hos oss har vi alla uppgifter i din journal.
Du behöver inte i förväg veta vad du behöver, vi ger rekommendationer under besöket.

Under besöket,

  • Vart ska du resa?
  • Hur länge samt hur ska du bo?
  • Vilken form av levnadsstandard?
  • Turist eller reser du i tjänsten?

Vaccinet/vaccinen ges vanligtvis i en spruta som tas i överarmen. Det går bra att ta flera vaccin vid samma tillfälle.
Behöver du malariatabletter erhåller du ett recept.

Efter besöket,

En del upplever att det spänner där man fått vaccinet. Ibland kan det bli rött och lite svullet, det förekommer att man kan få lite feber, det är helt normalt. Om du behöver en påfyllnadsdos skickar vi, om du önskat detta, en påminnelse via sms. Observera att det inte är en kallelse utan du måste själv boka en ny tid. 

Blocks

Vaccination - Barn

Vi rekommenderar dig att du innan besöket förbereder barnet på att det skall få vaccin. För lite äldre barn är det bra att berätta att barnet skall få ett litet stick som kanske spänner lite men att det kommer att gå bra.

Om du som förälder är mycket stickrädd kan det vara bra om någon annan följer med barnet då föräldrars oro ofta smittar över på barnet.

Är det fler än ett barn i familjen som skall vaccineras är det mycket bra om ni är minst två vuxna så barnen kan vaccineras i lugn och ro ett barn i taget. Kom ihåg att välja rätt antal personer när ni bokar tid så att ni får den tid ni behöver.

Vi rekommenderar alltid att barn följer ordinarie barnvaccinationsprogram på BVC.